Home   Uncategorized   Äventyr på höga kusten

Äventyr på höga kusten

Då var det dags för nästa blogginlägg från eran kära ”Styrnäs”. Förra veckan upp uppehöll jag mig faktiskt i det område som gav mig mitt smeknamn – Höga kusten. Så i det här blogginlägget tänkte jag skriva lite mer om det äventyr som jag fick uppleva.

Jag var nämligen uppe på affärsresa i Härnösand. Inte särskilt exotiskt tycker ni kanske, det är det visst säger jag! Härnösand har faktiskt Sveriges näst största friluftsmuseum. Museet har en ”utställning” om hur man levde i Norrland för 200 år sedan. Mycket spartansk skulle jag vilja säga. Vi ville ju inte vara sämre och Leffe, företagets initiativtagare och min egen vapendragare, föreslog att vi minsann inte skulle vara bättre. Hur svårt kan det vara att leva ute i en hytta i skogen?

Så efter en vadslagning med resten av vårt glada gäng så tog Leffe och jag och inskaffade oss ett tält. Planen var att spendera en natt ute i skogen. Tältning är vanligtvis inte särskilt utmanande, men en hällregnande dag i December är det kanske inte det första som man får för sig att göra. Hursomhelst, efter att ha nöjt oss med en gräsplätt på sidan av en mindre väg, spänt upp vårt tält och krypit till kojs så började det hända saker.

Mitt i natten vaknade jag av att det krafsade på utsidan av tältet. Björn! Det var precis vad jag tänkte. Inte hittade jag någon lampa heller, det var becksvart inne i tältet. Jag väckte Leffe som fortfarande sov och tillsammans försökte vi hitta något att försvara oss med. Krafsandet tilltog och blixtlåset öppnades. Vi höjde våra vapen (en tandborste och en ihoprullad upplaga av Dagens Nyheter) men istället för att möta en lurvig best så blev vi bländade av en kamerablixt. Ni kan lista ut resten. Kortet på mig och Leffe livrädda med tandborste och tidning i högsta hugg sitter nu uppe på kontoret med undertexten ”vildmarkskrigare”. Så roligt var det!

Jag vill också skriva ett par rader on undersökningar på nätet. Det är nämligen så att min dotter har börjat med det. Uppenbarligen finns det en sajt, www.surveybee.se, där man kan anmäla sig till olika undersökningspaneler. Hon blir sedan belönad för varje undersökning som hon deltar i. Detta verkar ju vara en rätt så bra sätt för tonåring att tjäna lite extra pengar. Har ni några egna erfarenheter om undersökningar på nätet?

Slutligen så vill jag önska er alla en fortsatt trevlig december. Ha det gott och på återseende!

Comments are closed.